35700 KM - Reisverslag uit Kiev, Oekraïne van eric en ernie schel en buts - WaarBenJij.nu 35700 KM - Reisverslag uit Kiev, Oekraïne van eric en ernie schel en buts - WaarBenJij.nu

35700 KM

Door: Combo

Blijf op de hoogte en volg eric en ernie

25 November 2007 | Oekraïne, Kiev

Zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, zo heeft deze terugtocht ook weer zijn charme en gaat er meteen een andere wens in vervulling: in de winter door Siberië. Nu is het nog niet eens winter en door Siberië gaan we ook maar een klein stukje, maar verder zijn alle andere ingrediënten wel aanwezig. Alles is wit, de weg is spekglad, de gure wind snijdt in het gezicht, vingers en tenen tintelen van de kou en opeens lijkt zo'n bontmuts, afgezien van de herkomst, helemaal zo'n slecht idee nog niet. Wij zijn in ieder geval heel blij met onze meegenomen winterjassen en gebruiken de nieuwe hidjab, die in Iran als hoofddoek moest dienen, nu als das. Ook kopen we in Kazachstan winterbanden voorzien van glimmende spikes, zodat we in ieder geval op de weg blijven en niet zoals die talloze vrachtwagens die we zien, ernaast belanden. Veel weggebruikers hebben tegen de kou voor hun autogrille een kartonnetje geplaatst, maar die hebben wij gelukkig nog niet nodig want in de Combo is het goed uit te houden. En vanaf deze plek is het werkelijk een aardigheid om door het sneeuwwitte landschap te rijden waarvan de auto zwarter wordt dan ooit

Na een flinke rit belanden we in de hoofdstad van de Oekraïne.
Daar kruipen we achter een computer en boeken na wat gezoek een prachtige vlucht naar India. Hiermee gaan we niet alleen een nieuwe cultuur en ander weer tegenmoet, maar krijgt de hele reis een andere dimensie; we gaan backpacken. Weliswaar met een weekendtas, maar Eric heeft al gedemonstreerd hoe deze ook op rug kan. Dinsdag de 27e stappen we in het vliegtuig naar Delhi. Helaas moeten we nog een aantal dagen wachten tot het zover is, dus om niet helemaal in een winterslaap te vallen, dwalen we wat door Kiev. Precies drie jaar geleden vond hier de oranjemars plaats en vandaag de dag staan er nog steeds proteststands. Ook herdenkt met deze dagen de hongerwinter van 75 jaar geleden, waarbij Stalin al het graan in beslag nam, en de Oekraïnse bevolking omkwam van de honger. Daar is nu niet veel meer van te merken want Kiev is booming en het ene na het andere restaurant popt op. Dat is mooi voor ons. Zo belanden we ook in een Oekraïns restaurant, waar we een typisch Oekraïns voorgerecht bestellen. Even later staat er een naast het broodmandje een bord met twee soorten spekachtig vlees, rauwe ui en als parel op de kroon liggen er in het midden, vier grote, glanzende, hagelwitte, knoepverse en uit zijn velletje barstende rauwe knoflookteentjes, herstel, tenen. Even raken we verblind door het weerkaatste licht maar we proberen de verleiding te weerstaan, want we kennen de gevolgen. Maar de aantrekkingskracht blijft te groot en niet veel later zijn ze alle vier van het bordje verdwenen. En nee.... we maken nog steeds geen vrienden hier.

Misschien dat we in de Indiaase kruidentuin meer succes hebben. Daar hebben we in ieder geval ruim anderhalve maand de tijd voor want onze terugvlucht staat geboekt voor 19 januari. Daarna halen we in Kiev de combo weer uit de stalling, en als 'ie na deze rustpauze nog wil starten dan rijden we monchoutaart-watertandend weer terug naar Nederland.

veel liefs

• 26 November 2007 - 09:48

Henk En Sandra:

nou wij zijn ook een keer de eerste die jullie beichtje lezen. wij vinden het prachtig wat jullie allemaal mee maken. bij ons gaat alles gewoon zijn gangetje en het is een beetje saai vergeleken bij jullie avonturen. nou nog veel plezier en tot de volgende keer.

• 26 November 2007 - 11:26

Jan En Carla:

hee lieve eetjes
    fijn om weer iets te horen van jullie maar wat is het daar koud wij hopen dat jullie het nog even vol kunnen houden
    liefs groetjes van ons saam

• 26 November 2007 - 12:20

De Visser:

Ligt er sneeuw en dan zie ik geen boarden. Gemiste kans? Trouwens als je een klein gaatje in het ijs maakt en je hangt je hengeltje erin (vis) dan heb je ook wel laten zien dat je deze hobby ook echt serieus neemt.

Groetuh van de familie uut de thomasstraat

• 26 November 2007 - 13:32

Maurits:

zeg E en E ik begrijp dus dat jullie dan weer net op tijd de reis terug inzetten en dus met de rechter voet op de bodem plat op het stuur liggend banden vol met wind naar huis komen jagen.en naar al dat cultuur geweld uit de door julle bezochten landen een klein cultuur schokje niet geheel vreed zal zijn want langenboom is door de maanden heen zo veranderd pfffffff .maar ik weet wel een oplossing we zullen er alles aan doen om te zorgen dat er geen kans onbenut word gelaten echt alle mogelijke moeite doen koste nog moeite besparen om kaartjes aan te komen voor de PRONKZITTING ik weet zeker dat jullie dan naar een avond weer helemaal op de hoogte zijn van de gemiste tijd in langenboom en meteen weer gewend zijn ....ik zit zelfs te denken of het niet mogelijk is echte verkuskoppe v.i.p. kaarten te regelen zo dat jullie lekker voor aan kunnen zitten en alles goed kunnen volgen .ik weet dat we jullie daar een groot plezier mee doen dus roep ik ook de hulp in van een ieder die een kruiwagentje heeft of een achterdeurtje kent,misschien wel bepaalde contacten heeft bij de veruskoppen clan (dit kan ook anoniem) voor een ieder die dus hier in kan helpen doe u best !!
    ps iemand nog een reserve accu liggen coor een combo zodat we zeker weten dat hij gestart kan worden bij terug komst in kiev .go combo go

• 26 November 2007 - 13:36

Maurits :

vree(m)d

• 26 November 2007 - 14:23

Ernst:

prachtige fotos zoals altijd, veel plezier in India, en nou maar hopen dat jullie de stalling genoeg hebben betaald... :-)

• 26 November 2007 - 14:23

Vat:

ask nico

• 26 November 2007 - 14:36

Buts:

Zelfs nog een paar reservebanden als je wilt! En een reservestuur. En een reservelinkerachterlichtkapje.

• 26 November 2007 - 14:47

Remco:

Toch gaaf dat jullie ieder geval nog een beetje de zon gaan opzoeken na deze winter kou

Groeten uit de Dominicaanse

• 26 November 2007 - 14:57

Maurits:

das dan mooi klote buts ....zal je zien gaat het rechterachterlichtkapje kapot

• 26 November 2007 - 17:41

Harrie En Tonny:

Wij hopen dat jullie ook in India een geweldige warme tijd tegemoet gaan.Hier is het alleen warm recht voor de kachel.
    Groetjes en zijn benieuwd naar jullie avonturen uit India.

• 26 November 2007 - 18:23

Fransje:

Ha mensjes,
    Ik heb nu al weer zin in januarie! feestje?

• 26 November 2007 - 18:23

Fransje:

hihaaaa!

• 26 November 2007 - 19:04

Marco:

ga je goed 020

• 26 November 2007 - 19:06

Naomi:

hoe gaat het ermee met ons is het
    allemaal goed.
    wel jammer dat jullie er niet met suprise zijn en mijn verjaardag
    maar veel plezier in india.

-xxx- naomi

• 26 November 2007 - 21:46

Marshell:

Veel beter naar India liggen mijn wortels ook. en het is hopelijk veel warmer hahaha,

• 27 November 2007 - 18:15

Frans/:

he luitjes, het gaat nog al. met het vliegtuig naar india.ik en meerder hopen jullie genieten daar de warmte, en ps de kruiden kunne je behoorlijk parten spelen. groetjs uut limburg....noord.

• 28 November 2007 - 14:04

Mari:

hee jongens hebben jullie je schaatsen niet bij.

• 29 November 2007 - 18:47

Butje :

hebben ze daar ook een elfstedentocht die kunnen ze er toch ook nog bijdoen klunen maar

• 30 November 2007 - 13:16

Spotter:

Vliegen jullie met een civiele naar India? skon

• 30 November 2007 - 19:12

Raymond:

Man bijt hond in ieder geval met een helikopter naar Langenboom. Het bestaat dus echt!!

• 04 December 2007 - 08:16

Vat:

in India nog geen internetshop gevonden?