03684 KM
Door: combo
Blijf op de hoogte en volg eric en ernie
21 Juni 2007 | Rusland, Moskou
Wij in ieder geval eronderdoor rijden!
Maar dat duurde niet lang... " HEEEEEY, TE-RRRUUGGG!!".
Op dat moment wordt de werkwijze ons duidelijk en gaan we met hangende pootjes terug naar de wachtplaats, waar we een nummertje krijgen. Gelukkig belanden we in de autorij, want in de vrachtwagenrij zit helemaal geen beweging. Het gekregen nummertje kunnen we vier uur later weer inleveren, waarna we een ander genummerd briefje krijgen en met dat briefje naar de grens mogen rijden waar we het briefje afgeven aan de man die ons eerder die dag terugriep. Bij de grens rijden we weer onder de slagboom door naar de eerste stopstreep. Daar worden onze paspoorten en visa gecheckt. Vijf meter verder is een tweede stopstreep waar de auto en bijbehorende papieren worden gecontroleerd. Bij de derde stopstreep is het loket leeg. Zijn functie en of hij er überhaupt één heeft is ons onduidelijk. In dit soort gevallen kopiëren we het gedrag van onze voorgangers, maar die ontbreken nu, dus we twijfelen even, want we kunnen niet voorzichtig genoeg zijn.. maar omdat er verder niemand reageert rijden we langzaam door. Honderd meter verder komt er een douanebeambte op ons afsnellen en sommeert ons terug te gaan.
Dus toch naar het derde loket!! Daar zit nu een beambte, dezelfde als van de eerste en het tweede loket, die het record zuchten en steunen verbreekt. Zij controleert nog eens alle papieren en we betalen het invoerbewijs van de auto in een gunstige koers voor haar, zodat we in plaats van haar gezucht, stempels op onze papieren krijgen.
Dan mogen we Rusland binnen rijden!
We overnachten naast het hondenhok van een bouwbedrijf dat vierentwintig uur bewaakt wordt en terwijl de bewaker zich met zijn jachtgeweer uitleeft op de in het weiland geplaatste bierflesjes besluiten wij nog even naar het naastgelegen café te gaan. Er is live-muziek , en op de dansvloer staat een schuifelend stelletje te genieten van deze synthersizerklanken. Heerlijk... zo voelt Rusland en we proosten op onze eerste Russische overnachting.
De volgende morgen worden we gewekt door de bewaker met koffie en rijden we later op de dag door naar Sint Petersburg. Omdat Rusland Rusland is, is het onze plicht om onszelf binnen drie dagen te laten registreren, dus rijden we naar een camping en blijven daar een aantal dagen zodat we in ieder geval, als het nodig is, deze nachten kunnen verantwoorden. Daarnaast nemen we ook de tijd om de stad te zien.
En tussen de regendruppels door proberen we dan ook zoveel mogelijk van deze 'Witte nachten'-cultuur te proeven ... wat ons zojuist met een blinie (pannenkoek) gevuld met kaviaar uitstekend gelukt is!!
Enne... trouwens... deze week is er helemaal niets kapot gegaan!!!!
lfs Eric & Ernie
20 Juni 2007 - 15:54
010 Ha Ha:
ha 020-ers
gaat jullie goed af daar, mooie foto's .
ook van de dames scherpe das.nu wordt het toch tijd voor je witte kentekenplaten en heel veel dropshots.jemig wat een feest kan dat worden.doe lekker rustig aan en geniet van het communisme.
groeten marco , laterrrrrr
p.s. heb nog wat leuke foto's van gedropte kerosine tanks van f16 in mill -
20 Juni 2007 - 16:49
Kaat:
jee, wat een spannend avontuur!! ...kom maarop met die verhalen.. sleuk om te lezen, echt!! -
20 Juni 2007 - 16:52
De Leukste Familie:
Hoi samen,
Nog bedankt voor het telefoontje, altijd fijn om even te horen hoe het is. Jullie hebben nu toch wel die visjes in je schoenen gelegd en de boon water gegeven ? Denk aan je geluk. Hier gaat alles goed.
Groetjes dikke kus. -
20 Juni 2007 - 17:26
Ruudje:
Ziet er gaaf uit.
Wij gaan morgen weer de grens over van Bolivia naar Peru. Hoop wel dat dat iets sneller gaat als bij jullie.
Groetjes uit La Paz.
Neefje Ruud. -
20 Juni 2007 - 18:12
Vat:
oh oooo!! een echte betsvloek! je wordt voor de gek gehouden... -
20 Juni 2007 - 19:59
Jan En Carla:
hoy lieve eetjes
fijn om te horen dat alles nu weer beter gaat met al jullie spullen. en die tuinstoelen, niet stuk te krijgen toch?(hihi) wij wachten met spanning weer op het volgende berichtje van jullie
liefs en pas goed op jezelf tot gauw groetjes van
onze jan en mama -
20 Juni 2007 - 21:12
Lekkere wijven in Russia. Hop, hop, in gallop! -
21 Juni 2007 - 08:26
Maurice:
E&E
Ook groeten van sil, Imme en Jasper. Ik vind het leuk om te zien dat jullie ook oog hebben voor andere ook zeer leuke hobby's. Ik heb het weekend nog geprobeerd om leuke spotfoto's te maken met open dag maar ze worren nie zo skon als jullie foto's. Go comboooo
groeten,
Later -
21 Juni 2007 - 10:13
Roland En Marloes:
wat ontzettend leuk om al jullie verhalen te lezen! Het is weer iets totaal anders dan met een sisi- karretje naar de noordkaap! Maar ook dat was mega tof!! Heel veel plezier en weinig pech wensen wij jullie
kus roland en marloes -
21 Juni 2007 - 13:46
'Jongste kinderen vaak intelligenter'
Uitgegeven: 21 juni 2007 15:21
Laatst gewijzigd: 21 juni 2007 15:31
OSLO/WASHINGTON - Jongste kinderen zijn vaak iets intelligenter dan hun oudere broertjes en zusjes. Dat blijkt uit een analyse van de IQ-tests van bijna een kwart miljoen Nederlandse broers en zussen van achttien en negentien jaar oud.
Het jongste kind in het gezin blijkt circa twee IQ-punten intelligenter dan het tweede.
Wetenschappers die het onderzoek publiceerden in het blad Science, zeiden dat het verschil in intelligentie mogelijk het gevolg is van de hulp en zorg die de jongste kinderen bieden aan de oudsten.
Gemiddeld bleek een eersteling een IQ te hebben van 100 punten. Tweede kinderen scoorden 101,2 punten en derde nakomertjes bleken gemiddeld 103,2 punten te halen.
21 Juni 2007 - 14:28
'Oudste kinderen vaak intelligenter'
21 juni 2007, 15:41 (2 reacties)
OSLO/WASHINGTON (ANP) - Oudste kinderen zijn vaak iets intelligenter dan hun jongere broertjes en zusjes. Dat blijkt uit een analyse van de IQ-tests van bijna een kwart miljoen Noorse broers en zussen van achttien en negentien jaar oud. Het oudste kind in het gezin blijkt circa twee IQ-punten intelligenter dan het tweede.
Wetenschappers die het onderzoek publiceerden in het blad Science, zeiden dat het verschil in intelligentie mogelijk het gevolg is van de hulp en zorg die de oudste kinderen bieden aan de jongsten. Gemiddeld bleek een eersteling een IQ te hebben van 103,2 punten. Tweede kinderen scoorden 101,2 punten en derde nakomertjes bleken niet meer dan gemiddeld 100 punten te halen.
Hai ik ook gelezen
tot maandag
21 Juni 2007 - 19:02
Ome Gerrit:
'Dikke bierzuipers vaak intelligenter'
21 juni 2007, 15:41 (2 reacties)
OSLO/WASHINGTON (ANP) - Dikke bierzuipers zijn vaak iets intelligenter dan familie. Dat blijkt uit een analyse van de IQ-tests van bijna een kwart miljoen Noorse dikke bierzuipers en hun families van achttien jaar en ouder. De dikke bierzuiper blijkt circa 20 IQ-punten intelligenter dan de familie. Vaak hangt dit samen met het gemiddeld aantal kilo's dat zij zwaarder zijn dan de rest van de familie. Ook is er een verband aangetoond tussen het gemiddeld aantal geconsumeerde glazen bier per week en het aantal hoger gescoorde IQ-punten.
Wetenschappers die het onderzoek publiceerden in het blad Science, zeiden dat het verschil in intelligentie mogelijk het gevolg is van de hulp en zorg die de familie biedt aan de dikke bierzuiper. Gemiddeld bleek de familie over een hogere spaarrekenig te beschikken, aangezien zij een kleiner percentage van hun inkomen uitgeven aan alcoholische versnaperingen. Edoch zijn zij zo stom om hem financieel te blijven ondersteunen. Gemiddeld bleek de directe familie een IQ te hebben van 103,2 punten. Neven en nichten scoorden 101,2 punten en peetooms en peettantes bleken niet meer dan gemiddeld 100 punten te halen. De dikke bierzuiper scoorde hier ruim boven met een gemiddeld IQ van 121,7 punten.
21 Juni 2007 - 19:36
Maurice:
ik ok, tot dinsdag -
22 Juni 2007 - 13:30
Lotte:
Ook ik houd jullie in de gaten hoor!
X Lotte -
23 Juni 2007 - 16:47
Mariet:
Hoi Ernie en Eric,
Leuke foto's vooral van die schoenen echt iets voor jou Ernie en dat groene reserve autootje, wel handig iets op voorhand. Jammer dat ik jullie niet uitkon komen zwaaien, maar je weet het de auto deed het bij ons ook niet. Onze vakantie zit er weer op voorlopig, 10 daagjes naar Wales en Leakdistrict geweest en dan moeten we er weer een paar maanden tegenaan kunnen, het voordeel als je 55+ bent krijg je wat extra dagen en die nemen we wat later in het jaar wel op. We volgen jullie op de voet met je verslagen en foto's en tot de volgende keer, we gaan zo BBQ met de buurt.
Groet Bert en Mariet. -
24 Juni 2007 - 06:24
X Buuf:
Wat lezen jullie teksten toch altijd lekker weg. Ernus ik hoop dat je Buts bundel tijdens deze reis zulke aanvulling blijft krijgen dan ben ik je (jullie,sorry Nieks) eerste koper. Lieve groeten -
24 Juni 2007 - 13:33
Raymond:
Hee Ernie,
Het lijkt mij een fantastische gewaarwording: Van de allerkleinste tot de allergrootste plaatsen, overal zijn mensen die allemaal op hun eigen manier bijzonder zijn. Plattelanders, stedelingen en Mongolen. En jullie toeren daar gewoon lekker tussendoor. En tussen de buien. Maar geloof me: dat komt goed.
Hoe gaat het met je Russisch? Nog geen onvoorziene verrassende situaties meegemaakt, bijvoorbeeld omdat je bij de bakker heel zelfverzekerd een overheerlijke Russisch gepaneerde kipkoek dacht te bestellen, en vervolgens de dame achter de toonbank onmiddellijk een deegrol pakte en daarmee de hersens van de (w)arme bakker insloeg, die daarmee, bleek later na zijn overlijden, werd gestraft voor zijn vermeende buitenechtelijke avontuurtjes? En dat jij toen dacht: Oeps, ik zal het leerboek nog even goed doorlezen voordat we verder Rusland doorreizen?
Maar ook dát komt goed.
24 Juni 2007 - 20:29
Maarten En Susan:
Hoi Ernie en Eric,
ook wij zijn jullie verhalen en gebeurtenissen weer aan het volgen. Karin tipte. Erg leuk.
Ook al leuke foto's en we hopen dat de pech er voor jullie nu op zit.
Veel plezier.
Groetjes Luc, Maarten en Susan -
25 Juni 2007 - 11:59
Daphne:
Nog maar een paar daagjes in Rusland en al meteen aan de kaviaar! Jullie maken meteen alle cliché's waar ;)
Heel veel plezier!
grtz, daphne en de anderen van de mediatheek